(Фото) Воспитувачка во градинка во Аеродром на дисциплинска поради патриотска песна на приредба

t

После 4 месеци од завршната приредба на дечињата од објектот” ЛАЛЕ”, од прва голема група, при ЈДГОА “СРНИЧКА”, општина Аеродром, прогонот против воспитувачката Соња Петровска продолжува!

Иако приредбата по барање на родителите се одржа,надвор од градинката,во организација на родителите и комплетното сценарио.

Но тука веќе работите по успешната приредба, која ја следеа сите медиуми и МАКЕДОНСКАТА јавност, доби најголема поддршка, доби и нови несакани и девијантни последици по интегритетот и кариерата на воспитувачката Соња Петровска.

Имено наредниот ден после приредбата, поточно на 31.05.2023 година во градинката е извршен вонреден инспекциски надзор во објектот “ЛАЛЕ”од инспектори на МТСП, без присуство на воспитувачката, која тој последен ден била на задолжителен систематски преглед!

Само е контактирана телефонски, од инспекторатот.

Во решението од МТСП, поточно од инспекторите е констатирано, а и подоцна во нивното официјално решение е донесена одлука дека децата во песната “Нешто ќе те питам бабо” и облеката која што ја носеле, се злоупотребени во политички цели, од страна на воспитувачката!

На 16.06.2023 година воспитувачката Соња Петровска, добива покана од раководството на ЈДГОА “СРНИЧКА”, при општина Аеродром, за поведување на дисциплинска постапка против неа.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПРЕГАЗЕНО Е ДЕВОЈЧЕ: Детали од сообраќајката вечерва…

 Малолетно девојче е удрено вечерва од возило…

Поради снег откажани десетици летови од Амстердам

Десетици летови од аеродромот Схипхол во Амстердам…

Русија ја презема контролата над големиот аеродром…

Претседателскиот декрет ги префрли акциите на Аеродромот…

Детали за сообраќајната несреќа во Аеродром: За…

Нема повредени во сообраќајната несреќа која се…

(Фото) Тешка сообраќајна несреќа во Аеродром: Возило…

Тешка сообраќајка се случи вечерва на улицата…