(Фото) Некаде во Македонија ноќва… “Врз карпа во мракот светна зракот..”

t

Дека патриотизмот не е мртов ниту кај младите ниту во државата доказ се група непознати млади луѓе кои на симболичен начин ја изразија љубовта кон татквината, но и револтот од се што се случува во Македонија.

Во бескрајната низа национални предавства од властите кои преговараат за македонскиот идентите, јазик, оригинални и видоизменети француски предлози, овие млади луѓе одлучија некаде во државата да ја разубават секојдневната глетка на граѓаните со симболот на македонскиот народ и држава, македонското Сонце, познатото Сонце од Кутлеш.

– Додека ние дремиме младите гемиџии си ја тераат агендата.. Некаде во Македонија ноќва.. “Врз карпа во мракот.. светна зракот..”.., напиша Звонко Димовски кој на Фејсбук ја објави фотографијата од патриотската група.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Фото) Поголем патриот од многу луѓе?! Куче…

Покрај сите инциденти денеска позитива на денот…

(Фото) Некаде во Македонија ноќва… “Врз карпа…

Дека патриотизмот не е мртов ниту кај…

Шеснаесеткракото сонце е ОФИЦИЈАЛНО ЗНАМЕ на Општина…

Советот на општината Лозово денеска со седум…

Човештвото ќе погледне во минатото: Најмоќниот сателит…

Наскоро ќе биде лансиран најмоќниот телескоп направен…