(Фото) Нови паркинзи низ Општина Кисела Вода

t

Се решава проблемот со паркирањето низ општина Кисела Вода. Завршена е изградбата на два паркинзи, а започна и изградбата на уште два нови. На местото од дивата депонија кај “Мечкаров”, сега има уреден простор за паркирање на 50-тина возила, а жителите во Расадник добија простор за паркирање на 90 возила. Паралелно, тече изградбата на паркиралиште позади ООУ “Партенија Зографски”, непосредно до градинката “Весели Цветови”, но и на улицата “Коперникова” во населбата Драчево, што значи уште вкупно 100 паркинг места за жителите од општината.

-Како што најавив претходно, интензивно работиме на обезбедување на локации за паркирање, бидејќи организацијата на сообраќајот во мирување има голема улога во квалитетот на одвивањето на целокупниот сообраќај во една ваква урбана средина. Завршивме со изградбата на два нови паркинг простори, а веќе се градат и уште два и тоа во сите делови на општина Кисела Вода. Во паркинг места, ова значи бројка од 240, што е значаен чекор во надминувањето на проблемот со кој секојдневно се соочуваат нашите жители. Ќе потсетам дека изградивме паркинг на улицата “Бранко Заревски” во населбата Драчево, а во периодот што следува, изградба на паркиралишта ќе има и во УЗ “Цветан Димов”, “11 Октомври-Згради”, во близина на училиштето за слепи лица, како и во Расадник, каде течат активности за комплетирање на документацијата за изградба на монтажно паркиралиште, изјави градоначалникот Орце Ѓорѓиевски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Бугарски академик: Треба да ја промениме политиката…

Проф.д-р Спас Ташев од Бугарската академија на…

Балканска работа: Македонка и Србинка се испотепале…

На 22.03.2023 во Полициското одделение Петровец, В.Д.(30)…

Добра вест: Следната недела дополнително ќе се…

Производителите на брашно во државата следната недела…

Агелер сѐ уште не открива имиња од…

Соединетите Американски Држави сѐ уште не ги…

(Видео) Потребни се итни мерки или за…

Вице-премиерот, Фатмир Битиќи смета дека потребно е…