Објавено на:

“Час по историја” од Каракачанов: ВМРО ја има 129 години и ќе постои затоа што се што е бугарско во Македонија е во опасност

t

ВМОРО има 129 години и уште долго ќе ја има, затоа што се што е бугарско во Македонија е во опасност. И затоа што секој ден некои кировци и христовци вежбаат на Бугарија.

Со овој краток час по историја, почесниот претседател на бугарското ВМРО, д-р Красимир Каракачанов им се обраќа на премиерот Кирил Петков и неговиот коалициски партнер Христо Иванов, а пораката ја пренесе БГНЕС.

Првиот им објасни на медиумите дека ВМРО ќе престане да постои по влезот на Македонија во ЕУ, а вториот го нарече „дил“. Ова е договор, господине. Ова е национално предавство.

„Впрочем, со лансирањето на нереформирана Македонија на европскиот пат, најголеми победници се историските творци на Македонија во оваа форма – Москва и Белград. Но, функционерите и назначените политичари не ги чувствуваат овие работи, тие само сакаат да освојуваат поени, додаде тој во коментарот објавен на неговата Фејсбук страница Каракачанов и го продолжи своето историско предавање за функциите на ЕУ и нејзината вистинска, прилично искривена природа во моментов, предупреди Каракачанов. .

Според него, оваа унија врши понижувачки и безобразен притисок врз една земја членка.

„И се што ќе постигнат овие функционери е да ги одвратат Бугарите од себе. А самата ЕУ, ако продолжи вака, утре практично нема да постои во сегашната форма. Што, всушност, е визијата на Макрон за која само Киро и само Христо можеби не ни слушнале. Бидејќи не слушаат, инсистираат да знаат се и да знаат како“, рече Каракачанов.

Коментирајќи ја иднината на ВМРО, за која Кирил Петков очигледно е многу загрижен, Каракачанов заклучува: „Затоа ВМРО ќе биде тука. И поради прашањето за Македонија, и поради измислените европски вредности на асексуалното постоење, и поради етничкиот криминал на гетата, и поради постојаното губење на суверенитетот и достоинството. И затоа што секој ден некои Кировци и Христовци вежбаат на Бугарија“, пишува Каракачанов.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Каракачанов: Се однесуваат како ние да сме…

Каде што европратеникот Ангел Џамбаски застана во…

Ексклузивно со Каракачанов – Македонија нема да…

Бугарија нема да отстапи од своите барања…