Објавено на:

Шок за монархијата: Британската кралица тешко се движи – Можно е наскоро да користи инвалидска количка?

t

На кралицата „ѝ е исклучително тешко“ да оди или да стои.

Повеќе детали за здравјето на 95-годишната британска кралица излегуваат на виделина, по нејзиното отсуство на големи настани – вклучително и службата за Денот на Комонвелтот за прв пат по една деценија.

Се верува дека таа сега ќе извршува само лесни должности, а другите високи членови на кралското семејство ќе преземат дел од нејзините активности.

Набљудувачите велат дека таа е ограничена во подвижноста и веројатно се обидува да избегне прекумерен напор за време на нејзината платина јубилејна година. Телеграф објави дека кралицата можеби наскоро ќе мора да користи инвалидска количка.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ