Јовановиќ: Левица стана екстремна десница

t

Истражувачот Бранимир Јовановиќ, кој последните години е ангажиран во престижниот Виенски институт за меѓународни економски истражувања, во интервју за емисијата “Во Ценатар” го коментираше политиките на партијата Левица во која своевремено бил и основач.

Според Јовановиќ, идејата на Левица се потрошила за време на референдумот, кога тие излегоа со националистички ставови.

“Партијата Левица денеска во Македонија е екстремна десница. Тие се националистичка партија, иако имаат и социјалистички моменти”, изјави Јовановиќ во интервјуто кај Васко Ефтов.

За односите во Левица, Јовановиќ нагласи дека Апасиев се востоличил за претседател, ги сменил логото и статутот, и според него, единствено не го сменил името на партијата.

“Треба и тоа да го направи, треба Левица за да ја прекрсти во Десница и ќе има партија каква што му доликува”, коментира Јовановиќ за Апасиев во емисијата “Во Центар”.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Гоце е сè уште жив меѓу нас…

Денес, официјална делегација на Левица, составена од…

Левица од Атина: Грција и Бугарија мораат…

Грција и Бугарија мора да ја признаат…

Левица ќе излезе на протест доколку се…

Провокациите од бугарска страна не престануваат! Најнова…

(Видео) Ноќна стража на гробот на Гоце:…

Левица официјално ја поддржува иницијативата за чување…

Приватизација на ХЕЦ Тиквеш е национално предавство!

Приватизација на ХЕЦ Тиквеш е национално предавство,…