Јовановски: Со фантомки се ограбува банка, не се брани пљачкосана држава со национални интереси на распродажба!

t

Со фантомки се ограбува банка, а не се брани веќе пљачкосана држава, чии национални интереси се на распродажба.Татковината се брани со срце, со душа, со ум, со човечко достоинство и со образ.

Безобразни, тргнете ги маските, за да им го видиме образот/суратот, на тие кои ви ги “продаваат”, пишува на Фејсбук актерот Владо Јовановски.

Браќа и сестри, да не бидеме “глинени гулаби”, по втор пат!Протести, да!До крај, додека не држат нозете. Со присуство, со масовност, со истрајност…

Подобо да умреме чекорејки отколку цел живот да клечеме! Насилство, НЕ!Да бидеме мудри Македонци!

А пак, ако некој поинаку мисли, нека прави како што му сече црпката, ама нека си превземе одговорност, со сите последици, не да се крие зад мирољубивиот и родољубив народ, а после други да страдаат.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Трета “несреќа”, “ги стигнаа клетвите”: Пропадна новиот…

И третиот обид за избор на претседател…

Браќата “не’ шутнаа”: Бугарските пратеници бараат и…

Додека македонските власти се фалат дека добрососедството…

(Видео) Масовни протести во Франција: “АЈДЕ ДА…

Масовна толпа демонстранти маршираше низ центарот на…

Не стивуваат немирите во Иран: Уапсени над…

Во протестите во северен Иран уапсени се повеќе од…

Владата ќе му предложи на Собранието продолжување…

Владата на Република Македонија на 82-та седница…