Ќе преземе ли некој нешто?! Никнува нов бугарски клуб во Охрид: Ќе има свечено отварање на “Борис Трети”

t

На 7 октомври во Охрид ќе се отвори новиот бугарски “културен центар” што ќе го носи името на царот Борис Трети, кој бил на чело на бугарската држава за време на Втората светска војна и окупацијата на Југославија, а во нејзини рамки и на Македонија, односно уште еден фашист и окупатор на македонскиот народ.

– На 7-ми октомври 2022 година официјално ќе го отвори вториот бугарски културен центар во градот Охрид, Република Македонија, кој ќе го носи името „Цар Борис III“. Специјален гостин на отворањето ќе биде бизнисменот, филантроп и филантроп д-р Милен Врабевски, чија финансиска помош овој клуб ќе стане факт.

Ги повикуваме сите пријатели и соработници во 12:00 часот по локално време во ТЦ Аман, кат 1, лок 128 да откриеме заедно уште еден центар за градење мостови меѓу двете братски држави, велат организаторите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Котлар: Она што ни го кажуваат членовите…

Историските вистини не се потребни во политичката…

Милотинова: Белград и Москва немаат интерес Македонија…

Ниту Белград ниту Москва немаат интерес Бугарија…

“Македонски Бугарин” од Охрид: Бугарските клубви се…

Антибугарската реторика се засили во Република Македонија…

Член на комисијата потврди: Бугарските историчари инсистираат…

Не работиме на утврдување на статусот на…

ЛЕВИЦА БАРА ИТЕН ПРЕКИН НА ПРЕГОВОРИТЕ СО…

ЛЕВИЦА НА СЕДНИЦА НА ЦК ГО РЕАФИРМИРА…