Ќе се одлучи за судбината на тутунарите: Денес на дневен ред во Собранието се неколку закони меѓу кои и Законите за тутун и дивоградби

t

Собранието денеска треба да ја продолжи 62-та седница со Предлог на закон за ратификација на Договорот за соработка во туризмот помеѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Република Косово.

На дневен ред на оваа седница во прво читање се и Предлог законот за регулирање на статус на бесправно изградени објекти, Предлог законот за инспекциски надзор во животната средина и Предлог законот за вршење сметководствени работи.


Пратениците треба да распорваат и за Предлог законот за изменување на Законот за Царинската тарифа, Предлог законот за изменување на Законот за издавање на обврзници на Република Северна Македонија за денационализација, Предлог законот за изменување на Законот за платниот промет и Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за минимална плата во Република Северна Македонија, сите по скратена постапка.

Собранието на седницата треба да расправа и по Предлог законот за изменување на Законот за тутун, производи од тутун и сродни производи, по скратена постапка, поднесен од пратениците Петар Ристески, Зоранчо Јованчев, Силвана Ангелевска, Олга Лозановска, Ане Лашкоска, Златко Пенков, и по Предлог на декларацијата за борба против корупцијата како стратешки приоритет на државата и државните политики.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

За несреќата на „Беса транс“ и пожарот…

Информацијата за автобуската несреќа на превозната компанија…

Собранието денеска ќе ја одржи 74-тата седница

Собранието денеска треба да ја одржи 74-тата…

Каевски: Деловникот на Собранието треба да се…

Пратеникот од СДСМ Дарко Каевски за Утрински…

Тргнете ја политиката од земјоделството, посебно во…

Тргнете ја политиката од земјоделството, посебно сега,…

Во Собранието денеска продолженија на четири седници

Во рамки на денешните пленарни седници Собранието…