Ќулавкова – пописот е фарса во режија на парадржава: Против Македонецот се води уникатна и немилосрдна хибридна војна

t

Пишува академик Катица ЌУЛАВКОВА

Оваа фарса од попис на населението во режија на парадржавата “Северна Македонија” е политички, национален, законски и морален криминал без преседан во европската историја.

Овој Попис е уште еден показател, дека се наоѓаме во завршна, терминална фаза од изумирањето на Македонската национална држава и делегитимацијата на Македонската нација.

Ова е хаотичен, трагикомичен, противзаконски чин!

Онеправдани се Македонците како народ, но и македонските Турци, Срби, Бошњаци, Власи, Роми…

Ако се следи “патот на парите“ (т.е. патот на моќта и надмоќта), лесно е да се утврдат мотивите и кеаторите на оваа фарса. Оние кои располагаат со резултатите од пописот од 2011 нека ги обелоденат јавно, па ќе се види, низ споредба, како е режиран овој варварски Попис.

Фактите од непризнатиот и осуетен попис од пред 10 години ќе го демистифицираат и овој криминал, ќе покажат зошто се дава легитимитет на нелегитимните политики, зошто се навестува меѓународна поддршка на нешто што треба да биде предмет на жестока критика и осуда.

Под преттекст на европски вредности, во Македонија се спроведуваат неевропски политики.

НЕ ГО ПРИЗНАВАМ ОВОЈ ЛАЖИРАН ПОПИС!

Тој е само уште еден доказ, дека во Македонија се води уникатна и немилосрдна хибридна војна.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Македонците во светот бараат извинување од Ескобар:…

Обединетата Македонска Дијаспора (ОМД), водечка организација на…

Левица удри по министерот за правда! –…

Скандалозен е молкот и немањето реакција на…

(Видео) Бајден не може да си ја…

Американскиот претседател Џо Бајден се обиде да…

За седум дена ќе биде познат судбината…

Еврејската заедница на Македонија ја започна процедурата…