Џабе толку драми, Советот на Европа пресече: Нема дискриминација на Бугарите во Македонија!

t

Комитетот на министри на Советот на Европа на денешната седница ја усвои резолуцијата за национални малцинства во Македонија, со која се утврдува дека не постои основ за тврдењата на Бугарија за постоење на системска дискриминација врз малцинствата во земјава.

Одбивајќи ги сите амандмани на Бугарија, Комитетот на министри во целост ја прифати аргументацијата и ставовите на македонското Министерство за надворешни работи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Социјалните мрежи горат по вчерашното реми: Од…

Социјалните мрежи вријат откако Македонија вчера ѝ…

Добро утро со Инфомакс: Наше знаме е…

Добро утро Македонци, денеска ви го пренесуваме…

(Фото) Како Бугарите го бомбардираа манастирот Свети…

Македонскиот активист во Албанија Васил Стерјовски објави…

Истражување: Бугарите не се поистоветуваат со Гоце…

Истражување на значајни историски личности во Бугарија…

Бугарите обвинети за шпионажа во корист на…

Бугарите обвинети за шпионирање во корист на…