100 стапа по туѓ грб не болат

t

Репортерот на iNFOMAX, Борислав Стоилкович со кратка анализа на социјалните мрежи:

„Народот вели: 100 СТАПА, ПО ТУЃ ГРБ, НЕ БОЛАТ.
ЗА НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ НА МАКЕДОНИЈА, со комисиите за односите помеќу МАКЕДОНЦИТЕ И БУГАРИТЕ (Македонија и Бугарија) „НЕ РАМКОВНО“ 65% ќе ко-претседаваат Албанци.
1. Заедничката меѓувладина работна група за економија, трговија и иновации (ПАРИ И БИЗНИС)
– Фатмир Битиќи (Албанец)
– Фатмир Бесими (Албанец)
– Крешник Бектеши (Албанец)
2. Заедничката меѓувладина работна група за инфраструктура, транспорт и поврзување (30 ГОДИШНА ИЗГРАДБА НА ПРУГА КОН БУГАРИЈА И СКАПАНИ НИКОГАШ ОТВОРЕНИ ГРАНИЧНИ ПРЕМИНИ)
– Благој Бочварски ( /// – ГРАЃ. НА С. МАКЕДОНИЈА)
– Горан Милевски ( /// – ГРАЃ. НА С. МАКЕДОНИЈА)
– Адмирим Алити (Албанец)
3. Заедничката меѓувладина работна група за европска интеграција и зелени политики (ПОНИЖУВАЊЕ И ЧИСТ ВОЗДУХ)
– Бојан Маричиќ ( /// – ГРАЃ. НА С. МАКЕДОНИЈА)
– Славица Грковска ( /// – ГРАЃ. НА С. МАКЕДОНИЈА)
– Насер Нуредини (Албанец)
4. Заедничката меѓувладина работна група за култура, наука и образование (НЕГИРАЊЕ, ЛАЖЕЊЕ И ФАЛСИФИКУВАЊЕ ИСТОРИЈА)
– Артан Груби (Албанец)
– Бисера Костадиновска-Стојчевска ( /// – ГРАЃ. НА С. МАКЕДОНИЈА)
– Јетон Шаќири (Албанец)
Што значи од 12 ко-претседавачи на МАКЕДОНСКИТЕ КОМИСИИ со Бугарија, ќе ко-претседаваат 7 (седум) Албанци, 5 (пет) /// Граѓ. на С. Македонија.
Ете овие ќе преговарале и разговарале дали МАКЕДОНЦИТЕ СЕ БУГАРИ, дали МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК Е БУГАРСКИ, дали МАКЕДОНИЈА Е ОД 1945 …
—————————————————
Во држава во која 70% се МАКЕДОНЦИ (во овој % се ставени и оние со ///) 20% (според рамковен договор од 2001) Албанци 9,9% други националности и со статистичка грешка од 0,1% Бугари, во комисии за МАКЕДОНСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ да се повеќе НЕ МАКЕДОНЦИ, мислам дека е повеќе од СРАМОТА.
Според мое мислење ова е ЧИСТА АЛБАНИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА.
—————————————————–
А вие сите ГОЛЕМИ ПАТРИОТИШТА, ЛАЈАЧИ ПО ФБ, особено тие од ДИЈАСПОРАТА што сакаат да се викаат ИСЕЛЕНИЦИ, дремете си и ПЛУКАЈТЕ СЕ МЕЃУ СЕБЕ, за да дојдете до ЗЕЛЕНА БОЈА, чекајте некој да ве ВИКНЕ И ОРГАНИЗИРА, за утре ден да имате мотив и причина да ПЛАЧЕТЕ дека НЕКОЈ ДРУГ ВИ Е КРИВ за вашиот кукавичлук и мрзливост, а и чекајте НЕКОЈ ДРУГ „ГОЛЕМ“ ДА ВЕ СПАСИ И ДА ВИ ПОМОГНЕ !!!
—————————————————–
Веќе ми е повише од јасно зошто заради мојата ЕТНИЧКА ПРИПАДНОСТ, не ми даваат АКРЕДИТАЦИЈА за да го следам овој процес со БУГАРИТЕ.
Очигледно дека процесов е помеѓу БУГАРИТЕ и АЛБАНЦИТЕ (Србо мрзците).
Како што би рекле старите ИСТОРИЈАТА СЕ ПОВТОРУВА
1941 ФАШИСТИЧКА БУГАРИЈА И БАЛИСТИЧКА АЛБАНИЈА
2022 ЕВРОПСКА БУГАРИЈА И УЧК АЛБАНИЈА.“ – Објави Стоилкович на фејсбук.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Вечерва “Тешки муабети” со Јанаки Митровски

Не пропуштајте ја денешната епизода на Тешки…

ЗНМ: Квалификациите на високи функционери на ВМРО-ДПМНЕ…

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) реагира…

Вечерва “Тешки муабети” со Стевчо Јакимовски

Не пропуштајте ја денешната епизода на Тешки…

Вечерва “Тешки муабети” со Љубомир Гајдов

Не пропуштајте ја денешната епизода на Тешки…

Вечерва Тешки муабети со Александар Симонов, координатор…

Не пропуштајте ја денешната епизода на Тешки…