27 јануари- неработен ден за дел од македонските граѓани

t

“Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 27 јануари 2022 година (четврток), Свети Сава е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на српската заедница им го честита празникот Свети Сава.” пренесуваат од Владата и МТСП


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Петков постави невозможни услови за формирање влада:…

Кирил Петков постави неостварливи услови за формирање…

Владата чека нов француски предлог, ама можно…

Францускиот предлог спорното прашање не го стави…

ВОНРЕДНА ВЕСТ: ПАДНА ВЛАДАТА НА КИРИЛ ПЕТКОВ

Владата на Кирил Петков падна по гласањето…

Владата се фали: Цените на основните производи…

Според Владата, одлуката за замрзнување на маржата…

Владата “ги клоцна” Украинците што се жалеа…

Со почетокот на воената офанзива врз Украина…