Aрсовска ќе истражува каде исчезнаа 12 милиони евра од продажбата на градската куќа

t

“Прво ќе се посветиме да институциите преземат соодветни активности и детално да ги истражат кои се околностите околу продажбата на градската куќа затоа што нешто коешто било вложено толку време и толку средства за да се изгради да биде продадено за 12 милиони евра сметам дека треба да се разгледа, зошто, како, од кои причини е направена продажбата, особено имајќи предвид во кои услови во овој момент работат луѓето во градската администрација”

Меѓу другото, градоначалничката нагласи дека ќе има нулта толеранција за корупцијата.

“Имало можности да се реагира. Никој од повиканите институции, првенствено оние коишто биле надлежни во тој период не реагирале и верувам дека и тоа треба да биде предмет и оние институции кои имаат можност таму да преземат нешто треба да преземат” вечи Арсовска за изградбата на кулите кај Холидеј Ин.

Во врска со капиталните проекти кои се дел од програмата, а зависат од централната власт, Арсовска вели дека доколку на идниот премимер Ковачевски му е важен интересот на граѓаните ќе треба да соработува со градот Скопје и останатите општини во Македонија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Уапсен градоначалник во Турција како дел од…

Турската полиција го уапси градоначалникот на областа…

Британските пратеници покренаа истрага против Борис Џонсон…

Против Борис Џонсон е покрената истрага. Британските…

Официјален Загреб внимателно ќе ги следи случувањата…

Скандалозната реакција на МВР во првично објавените…

Приватен детектив е убеден дека Матеј Периш…

Угљеша Гргур, приватен детектив, смета дека обвинителството…

Србија го копира Груевски: Ќе се субвенционира…

Министерот за финансии на Република Србија, Синиша…