Mиа Костова со лекција за саможивниците: Не смееле да штрајкуваат, пази ти … а леб како да донесат дома

t

Не смееле да штрајкуваат, пази ти, зошто нема кој да им ги чува децата. А тоа што еден наставник да е самохрана мајка не може да однесе дете ни во Дојран со тие примања, тоа нема везе, важно некој да ти го почува детето. Јас тргнувајќи од нашата наставничка, навистина не знам како успева да е и мајка и да се справи со 30 деца, да ги едуцира и да ги чува, она што ви е нели, најбитно, и утре да земе 17.000 пензија, на 11000 денари струја во зима.

Срам да ви е ако навистина мислите дека светот се врти околу вас и дека во приватна фирма хигиеничарка треба да земе повеќе пари од таа што ви го чува детето и вие не го ни мислите додека сте на работа за дупло повеќе пари, зошто, нели, нејзина си е одговорнста бе, ќе ја задавите ако нешто му се случи. И тоа што добивате, многу ви е. Ќе пропуштеле настава.

Тоа било поважно отколку примањата на еден наставник. Да беше вистина она што го мислите немаше да има деликвенти во 4то одделение и ќе ги воспитавте да седат сами дома додека наставникот се бори за нешто што вистински му следува. Реков што реков.

Фејсбук статус на Миа Костова

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Љупчо Георгиевски го прогласи за мртов Македонизмот

Последните десет поста ми беа посветени на…

Гаши: Ако Курти ги формира ЗСО, ќе…

Поранешниот советник на косовскиот премиер Албин Курти,…

Ова е најмладиот сериски убиец на Балканот,…

Криминологијата вели дека сериските убијци не се…

Димитриевски: Не ми пречи Бугарите да бидат…

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски во…

Недостиг на судска и медиумска независност и…

Недостатоци во независноста и интегритетот на судството,…