Oва се новите директори во Град Скопје

t

Со ЈП Лајка назначена е да раководи Радмила Пешева, додека со ЈП Улици и патишта Саид Саид. На в.д директорската позиција во ЈП Паркинг назначен е Крсте Петревски, во ЈП Паркови и зеленила Реџепи Зухејр, додека со ЈП Дрисла назначен е Александар Кузинаков.

Во ЈП Комунална Хигиена продолжуваат со раководство Косана Мазнева, ЈСП Александар Стојковски и ЈП Водовод Марјан Митевски.

Новите в.д директори ќе имаат обврска и одговорност во следните 6 месеци да ги спроведат неопходните реформи со цел консолидација на јавните претпријатија во периодот кој следи од аспект на справување со економската и енергетската криза. Обврските се во насока на оптимизација на средствата и процесите, намалување на трошоците и кратење на сите непродуктивни трошења, како и спроведување на реформата во сегментот на вработувања во претпријатијата со која нема да се дозволи лица кои не одат на работа или не ги извршуваат работните обврски да бидат платени од буџетските средства.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Разрешени шпекулациите дали Вања починала од задушување…

Малолетничката Вања Ѓорчевска која беше најдена мртва…

Спасовски во детали соопшти како бегал Палевски…

Првоосомничениот за убиството на Вања Ѓорчевска и…

Спасовски очекува брза екстрадиција на Палевски!

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на…

Спасовски: Најдени два пиштоли кои се поврзуваат…

Во околината на Скопје најдени се два…

Палевски бил фатен како оди пешки по…

Лицето Љ.П. кој е директниот сторител, односно…