Литургиско чествување на годишнината од доделувањето на…

По повод годишнинатата од доделувањето на Томосот…

Бугарската црква го призна томосот на МПЦ…

Светиот синод на Бугарската православна црква на…

Ковачевски: Автокефалноста на МПЦ е афирмација на…

Претседателот на Владата Димитар Ковачевски, на седницата…

Српски професор: МПЦ нема да биде патријаршија

Поранешниот професор на Богословскиот факултет во Белград,…

Јовановски: Добро е томосот за автокефалност на…

Треба да причекаме како ќе изгледа томосот…