Митрополитот Тимотеј: Нема ништо спектакуларно во нашата…

Митрополитите Тимотеј и Наум се во посета…

Денеска нова заедничка богослужба на МПЦ-ОА со…

Со искажана радост за воспоставеното богослужбено и…

Спасеноски: Одлуката на Вселенската патријаршија е важен…

Универзитетскиот професор Александар Спасеноски вечерва во дебатниот…

Бугарскиот митрополит Гаврил: Вселенската патријаршија прави раскол…

Архиерејот на Бугарската православна црква, митрополитот ловчански…

И ДУИ ја поздрави одлуката на Вселенската…

ДУИ ја поздрави одлуката на Вселенската Патријаршија…

НАЈНОВА ВЕСТ: Вселенската патријаршија ја призна МПЦ-ОА…

Синодот на Всленската патријаршија ја тргна 55…