Митрополит Тимотеј: Охридска архиепископија не е навредливо…

Ние се викаме Македонска православна црква, а…

Руската православна црква: Ги признаваме ексклузивните права…

РПЦ: Ги признаваме ексклузивните права на Српската…

Календар на МПЦ: Утре се празнуваат овие…

Светиот свештеномаченик Симеон епископ Персиски Во времето…

МПЦ во чекор со светските трендови: Покачени…

Во пресрет на големиот христијански празник Велигден,…