Ќе остане ли Бугарија без население? Скоро…

Според прелиминарните резултати од пописот, населението на…

Исчезнуваат ли грците? Популациски пад во Грција:…

Населението на Грција се проценува дека е…

Бугарскиот народ се „топи“: Колку население изгуби…

„Помеѓу песимистичкото и реалното“ е анализа на…