АВСТРАЛИСКИ МИНИСТЕР ГОДИШНИОТ ГОВОР ГО КАЖА НИЗ ПЕСНА: Песната започнува со зборовите “Здраво спикеру, мој стар пријателе”

  • December 4, 2018

Парламентарецот во Собранието и министер за култура и уметност на Западна Австралија, Дејвид Темплмен, своето годишно обраќање пред пратениците во Собранието го одржал преку песна.

Се работи за легендарниот хит “The sound of silence”, а стиховите ги избрал самиот Темплмен.

Песната започнува со зборовите “Здраво спикеру, мој стар пријателе”.

Неговиот говор би требало да биде пример за сите останати политичари во светот.

Оригиналност за секоја пофалба….

Погледнете:

Претходно «
Следно »