АВТОБУСИ ОД КОСОВО ПРИСТИГНУВААТ ВО МАКЕДОНИЈА: Муса Љамалари, поборникот на идејата за федерализација се заканува!

  • December 10, 2016
  • Коментари

Колона од автобуси од Косово пристигнуваат во Македонија за утрешното гласање.

ljamalari

Албанците од Kосово и Aлбанија под организација на првиот човек на албанската дијаспора Муса Љамалари масовно пристигнуваат да гласаат во Македонија мотивирани од ветувањата кои се дадени за двојазичност и редефинирање на државата.

Според информациите кои кружат на социјалните мрежи, направен е поголем застој поради метежот на граничниот премин Блаце. Причина за тоа се колоната на автобуси од Косово кои пристигаат во Македонија за утрешното гласање.

Меѓу организаторите е лидерот на албанската дијаспора, Муса Љалмари, кој е познат по неговите ставови за федерализација на Македонија, која пак беше една од најчесто споменуваните теми во предизборието.

Претходно «
Следно »