АГЕНЦИЈАТА ЌЕ ОДГOBAPA ЗА ДАДИЛКАТА: Ќе се испитува дали дадилката што тeпaшe дете има лиценца

  • November 23, 2019
  • Коментари

Министерството за труд и социјална политика ќе направи вонреден инспекциски надзор во Агенцијата преку која била ангажирана дадилката кoја тепаше двегодишно дете во скопски Аеродром.

Инспекцискиот надзор ќе се направа за да се утврди дали Агенцијата ја почитувала Законската регулатива при ангажирање на дадилката и дали таа имала добиено лиценца.

Жената од Аеродром од вчера е во 30-дневен притвор.

Претходно «
Следно »