АКАДЕМИК ЌУЛАВКОВА ПРАШУВА: Дали референдумот се одржува за пренос на одговорност на Македонците

  • August 16, 2018
  • Коментари

Академик Катица Ќулавкова постави легитимно прашање на својот Твитер профил. Таа прашува зошто воопшто  се спроведува референдум за промена на името кога Преспанскиот Договор не зависи од него. Не може да се влијае на нешто што е веќе во сила потенцира Ќулавкова. За крајот таа вели дека наверојатно станува збор за бегање од одговорност на власта, односно за пренос на одговорност и алиби како и тест за Македонците.

Претходно «
Следно »