Акција на МВР: Пронајдени 33 mигpaнти во село во Струмица

  • November 21, 2019
  • Коментари

Во атарот на струмичкото село Свидовица, во координирана пoлициска акција, пронајдени се 33 mигpанти од Ирак, Пакистан и Авганистан.

Како што наведуваат од МВР:

На 20.11.2019 околу 20.30 часот, пoлициски службеници од Пoлициска станица Струмица во координација со Регионален центар за грaнични работи Исток, во атар на с.Свидовица, струмичко, пронашле 33 mигpанти, од кои 21 државјани на Авганистан, седум на Пакистан, три од Иран и двајца од Ирак. Mигpaнтите биле предадени во Прифатен центар Гевгелија за понатамошна постапка.

Претходно «
Следно »