АЛАРМАНТНО ВО КУМАНОВО: Воздухот во Куманово во моментов е најзагаден во Европа, градоначалникот во кафана!

  • January 2, 2017

Куманово е најзагадениот град во Европа во моментов. Во овој град концентрацијата на ПМ10 честички е 641 mg/m3. За илустрација, моменталната концентрација е 294 mg/m3 во Гази Баба или 352 mg/m3 во Велес.

kumanovo
Во предизборната кампања СДСМ ветуваа мерки за намалување на загаденоста, а во Куманово каде што раководи СДСМ со години не се преземани никакви мерки.

Претходно, станицата за мерење на квалитетот на воздухот не функционираше, а денеска, кога секој може да види колкава е загаденоста на воздухот во одредено место, никој нема право на изговор.

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес конференција побара од градоначалникот итно да преземе конкретни мерки со цел намалување на загаденоста во Куманово.

Претходно «
Следно »