АЛБАНЕЦ ПОКАЖАЛ ДВОГЛАВ ОРЕЛ, ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО ГО ИСФРЛИЛО ОД АЕРОДРОМОТ: Сцена на аеродромот во Црна Гора

  • March 2, 2019
  • Коментари

Несекојдневна сцена е забележана деновиве на аеродромот во Подгорица, кога еден Албанец по слетувањето во главниот град на Црна Гора покажал двоглав орел, симбол на „Голема Албанија“, а на тоа бурно реагирал вработен во обезбедувањето на аеродромот, пренесуваат медиумите

Имено, целата сцена ја снимила неговата роднина која го чекала на аеродромот во Подгорица. Тој веднаш по превземање на багажот го покажал двоглавиот орел, а обезбедувањето со рака му покажало кон вратата со зборовите: „Нема тоа тука. Ајде по мене, па таму ќе покажуваш!“.

„Има, има!“, се побунил Албанецот, а тогаш влегле во расправија и неговите пријатели кои го чекале на аеродромот, пренесува срспки „Курр“.
„Ништо не те прашавме“, му рекле на обезбедувањето, на што тој им одговорил дека тој е оној кој се прашува таму.

„Ова е моја земја“, рекол Албанецот, а обезбедувањето на тоа му рекол: „Јас сум роден тука“ и го упатил кон излезот.

Претходно «
Следно »