АЛБАНСКИТЕ ПАРТИИ НЕМААТ ДОВОЛНО ГЛАСОВИ: Гласовите кај албанскиот кампус се поделени пола-пола, не доволно за избор на претседател на предлог на СДСМ!

  • February 20, 2019
  • Коментари

Координаторот на Македонија во НАТО Стево Пендаровски, зборувајќи на 1ТВ за претстојните претседателски избори во земјава, тврди дека СДСМ нема да може да постигне доволен број на гласови без поддршка на сите албански партии

За идниот претседател се неопходни гласовите на Албанците, за претседател кој ќе ги поддржува етничките малцинства во земјава, и вистински ќе ја претставува Македонија.

Пендаровски тврди, дека ако се анализираат гласовите на Албанската опозиција и владејачка структура, согласно анкетите гласовите се поделени на половина, објаснувајќи дека Албанските владејачки партии немаат доволно гласови за да му помогнат на СДСМ во изборот на нов претседател.

Претходно «
Следно »