АЛБАНЦИТЕ ОТСЕКОГАШ БИЛЕ ПОМАЛКУ ОД 20%: Рамадан Рамадани почна да се тресе поради немоќта и немањето аргументи против Петровски!

  • November 19, 2016

Недостигот на валидни аргументи со кои ќе ги поткрепат обвинувањата кои две години се испраќаат на адреса на ВМРО-ДПМНЕ, ги сведе соросоидните медиуми да форсираат човек кој го напушти пропагирањето на вахабистичкиот ислам, и се престрои во политичка пропагација на радикализмот во Македонија

filip_ramadano

Во последната дебата на ТВ Нова, некогашниот оџа Рамадан Рамадани за кој Американската влада во изештај го дефинира како пропагатор на радикален исламизам, имаше очаен обид да ги оправда халуциногените изјави на опозицијата во последните две години.

 

[kopa_block_quote class=”e.g. kopa-blockquote-1, kopa-blockquote-2″]

„Да ве потсетам на Чаушот, на лажните лични карти, кои сега требаше да бидат употребени доколку не беа откриени од страна на полицијата, со тоа што некој спремал за во време на избори да подметне 30 000 лични карти или лажни банкарски сметки на високи функционери на ВМРО во Швајцарија, мислите дека тоа е во рамки на фер-плеј?, – Јас не мислам“, објасни Петровски.

Тој додаде дека на народот му е сосема јасно и чека да пресуди, овие избори на 11 декември ќе бидат казна за сите нив, за сите лажговци, и за сите измами кои беа направени во овие две и пол години.

 

[/kopa_block_quote]

Немањето на доволно аргументи го предизвика Рамадани да влезе во некултурна конфронтација со Директорот на Државниот Архив Филип Петровски, кој и покрај навредите се обидуваше со должна почит да му се обраќа пред Македонската јавност. Сепак, како и Рамадани соросоидните гласноговорници по нарачка на СДСМ денес се сведоа на ниво на уличари па го форсираа „говорот“ на Рамадани, восхитувајќи се на неговата апсолутна „пајташка“ некултура.

Единствената причина поради која се впуштија во таква авантура е неможноста да го искористат останатиот дел од дебатата, бидејќи во тој случај би се „пукале во колено“.

Да видиме што имше да каже Рамадан Рамадани соочен со аргументите во врска со прекинувањето со пописот, и фактот кој се крие од Македонската јавност дека во Македонија никогаш немало 20% на Албанско население.

По крахот на тезите со кои радикалот Рамадани сакаше да ја манипулира јавноста, а како што дознаваме добивал инструкции по СМС додека траела емисијата, Рамадни повторно се најде со подзината уста во моментите кога бараше лага со која ќе ја оправда манипулацијата за 500.000 фантомски гласачи.

Прво почна да ја оправдува тезата, а потоа да ретерира велејќи дека тоа никој не го кажувал, за повторно да каже дека имало фантоми, ама признавајќи дека списокот бил чист. Рамадани комплетно ја оплеска. Погледнете:

Особена нервоза кај радикалниот исламист и верски фундаменталист Рамадан Рамадани предизвика и анализата на Петровски во врска со изјавите на Зоран Заев, кој најави уште една промена на Уставот, и укинување на Рамковниот договор. Она што особно го изнервира Рамадани е сознанието дека Заев има за цел да добие албански гласови, а во процесот прави внатреалбански конфликт.

Рамадани, не успеа да се одбрани со аргументи па започна со навреди и спинови кои согласно неговиот интелектуален капацитет повеќе личеа на „чамче моабет“, отколку на интелектуална дебата.

Погледнете го завршниот дел кој предизвика најголеми проблеми, и поради кои денес соросоидите се обидоа да го промовираат пајташкото однесување на Рамадани, со цел да го оцрнат Петровски.

 

Претходно «
Следно »