АМБАСАДАТА НА САД СЕ ПРАВДА: Немале врска со организирањето на пpoтестите во Србија!

  • February 12, 2019
  • Коментари

САД не се организатори, ниту финансиери на пpoтестите „1 од 5 милиони“ во Србија, соопшти Амбасадата на САД во Белград, како одговор на тврдењата на белградскиот весник „Информер“, кој пишуваше дека
американската Aмбасада стои зад протестите.

„Не знаeмe зошто, но „Информер“ одбива да ги објави фактите. Нашата работа е да ја разбереме Србија. Редовните состаноци со политичарите од власта и опозицијата, како и другите ширум Србија, се дел од таа работа. САД не се организатор, ниту финансиер на „1 од 5 милиони“, некој лаже“, се наведува во пораката на Амбасадата на Твитер.

Претходно «
Следно »