October 24, 2021, 7:29 am

Америка призна: Убиeни десет цивили од кои седум деца, а ниту еден тepopист во нaпадот на Кабул во aвгуст

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Американскиот генерал Френк Мекензи потврди дека американските воздушни сили во нападот врз Кабул на 29 август беа убиени дестет цивили, меѓу кои седдум деца, но и дека во нападот не загинал ниту еден терорист.

Нападот кој го изврши Централната амириканска команда беше наречен грешка.

Latest News

Дневен хopocкoп зa 24 oктoмвpи – eвe штo вe oчeкyвa дeнec

Овен Ако вашaтa работа е поврзана со странство на кој било начин, ќе имате можност да склучите добра зделка и...

More Articles Like This