АМНЕСТИЈА МОРА ДА ИМА: Се гледа дека се работи за политички реваншизам, тоа мора да запре!

  • July 9, 2018
  • Коментари

– Законот за амнестија кој што ќе го предложам пред партиските oргани откако ќе биде изготвен, ќе биде поднесен во Собранието. Тој се однесува на оние луѓе кои заради 27 април се наоѓаат таму каде што се наоѓаат, а каде што се судат драконски казни за дела за кои што истите тие судии за слични такви дела давале и по три пати помали казни. Се гледа дека танува збор за партиско – политички монтиран случај, реваншизам од страна на Владата, а токму тоа беше мотивот да преземеме еден ваков чекор, истакна лидерот на ВМРО – ДПМНЕ, Христијан Мицкоски за Ал Џезеира.

 

Претходно «
Следно »