December 6, 2021, 5:46 am

Ангелов: Кaj нac лyѓe kpaдaт cooбpaќajни знaци и пpaвaт пeчки зa ajвap

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Директорот на Центарот за управување со кризи Стојанче Ангелов, вечерва зборувајќи за пожарите во малешевијата и нивно навремено откривање, тој рече дека се размилува поставување на камери, но дека истите треба да бидат сочувано од кражби.

„Разгледуваме една можност да поставиме камери кои детектираат пожари на 20-30 километри и чад“.

„Но размислуваме како да ги заштитиме тие камери од грабежи. Знаете, луѓето крадат сообраќајни знаци и потоа прават печки за ајвар. Затоа размислуваме како овие камери би ги заштитиле“, кажа Ангелов.

Latest News

Огромен астероид ќе влезе во орбитата на Земјата следната сабота

Огромен потенцијално опасен астероид, поголем од Ајфеловата кула, ќе влезе во орбитата на Земјата на 11 декември, објави американската...

More Articles Like This