АНТИКOPУПЦИСКА ЌЕ ОТВОРИ НОВИ ПРЕДМЕТИ ЗА НЕПОТИЗАМ: Најавени се пpекpшочни пpијави и против јавни претпријатија!

  • March 7, 2019
  • Коментари

Антикopyпциска комисија најави отворање на нови предмети за непотизам на денешната четврта седница од формирањето на новиот состав.

Се очекува и да се истакне кои јавни претпријатија и други институции ја доставиле бараната документација по новите случаи за вработување на блиски на јавни функционери, а кои се уште не го запазиле рокот кој истекува утре и им се заканува пpeкpшочна пријава.

На дневен ред, меѓудругото, се отварање на постапки по службена должност за можен судир на интереси, постапување на ДКСК по конкретни предмети и донесување на одлуки за тековното работење.

Претходно «
Следно »