АНТОНИО МИЛОШОСКИ: Димитров денеска ги понижи пратениците во Собранието, но и новинарите и јавноста

  • February 1, 2019
  • Коментари

Антонио Милошоски на својот Фејсбук го искритукува министерот за надворешни работи Никола Димитров неговиот понижувачки однос кон пратениците во собранието и новинарите на кои не им беа презентирани биографии на амбасадорите.

Власта продолжува со грубо кршење на Деловникот на Собранието. Министерот за надворешни, Никола Димитров, денеска ги понижи пратениците во Собранието, но и новинарите и јавноста, со тоа што биографиите на амбасадорите Игор Џундев, Горан Стевчевски, Оливер Крлиу, Никола Колев, Абдулкадар Мемеди, Сузана Зеленковска, Екрем Ебиби, Рамадан Азифи, Крум Ефремов и Мира Крајачиќ кои ќе ја претставуваат Македонија во меѓународните организации во Виена, Австрија, Шпанија, Обединтетите Арапски Емирати, Словенија, Босна и Херцеговина, Германија, Украина и Шведка и нивните тези ги прогласи за класифицирани информации, напиша пратеникот Антонио Милошоски на Фејсбук.

Власта продолжува со грубо кршење на Деловникот на Собранието. Министерот за надворешни, Никола Димитров, денеска ги…

Gepostet von Antonio Milososki am Freitag, 1. Februar 2019

Претходно «
Следно »