АПАСИЕВ: Немаат мнозинство, а нема ни да имаат!

  • October 19, 2018
  • Коментари

Немаат уште! Нема ни да имаат, порача професорот Димитар Апасиев од Левица, коментирајќи ги денешните случувања во Собранието и обидите на СДСМ да обезбедат 2/3 од гласовите на пратениците за уставни измени.

Собраниската седница на која треба да продолжи расправата за пристапување кон уставни измени иако беше најавена за 15 часот, се уште не е започната и не се знае кога и дали воопшто ќе започне. Во салата за пленарни седници веќе се присутни дел од пратениците од владејачкото мнозинство, а на галеријата и бројни медиумски екипи.

Претходно «
Следно »