АПАСИЕВ СО ПОЗДРАВ ДО СЕВЕРЏАНИТЕ: Луѓе-Болви, најстрашнит враг во вас се крие!

  • January 16, 2019
  • Коментари

Споделувајќи стих од персискиот правник и поет Џелаледин Мевљана Руми, професор Димитар Апасиев ги поздрави сите „Северџани“.

 

ЛУЃЕ-БОЛВИ

Еден ајет од Куранот добро ќе те свие:
‘Најстрашниот враг во тебе се крие’!
Оти има луѓе свети, но и луѓе горди –
кои штом паднат в неволја, стануваат болви.

(Џелаљедин Мевљана Руми – XIII век)

#ПосветеноНаСитеСеверџани

Претходно «
Следно »