December 6, 2021, 6:09 am

АПЕЛ ЗА ПОМОШ: Да бидеме хумани и да му помогнеме на малиот Филип да ја победи тешката болест

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Потребна е помош за лекување на Филип Петровски, роден на 31.10.2018 година (3 години). Пред 3 месеци на Филип му беше дијагностиран рак (Rhabdomyosarcoma).

Лекувањето започна во Македонија во август месец, но дијагнозата беше поставена и утврдена во Турција во септември. Според денешните истражувања и терапии, постои можност да се излечат скоро 3 од секое 4-то заболено дете со ваков тип на рак.

„Ова ни дава можност и волја да се надеваме дека и Филип успешно ќе се избори и излечи. Филип моментално се лекува 3 месеци во турската болница “Medical Park”. Иако се поминати веќе 3 месеци, според докторите е утврдено дека Филип треба да ја продолжи терапијата уште најмалку 3 месеци. Моментално трошоците за лекување ги покрива ФЗОМ на Р. Македонија, но поради продолжувањето на третманот сме во неизвесност дали финансирањето ќе биде продолжено. Од таа причина секоја донација е добредојдена“,објаснува семејството.

Донациите може да се префрлат на отворената трансакциска сметка од Halkbank. Трансакциска сметка: 270700067933123 Име: Александар Петровски

Latest News

Огромен астероид ќе влезе во орбитата на Земјата следната сабота

Огромен потенцијално опасен астероид, поголем од Ајфеловата кула, ќе влезе во орбитата на Земјата на 11 декември, објави американската...

More Articles Like This