АРАПСКА НЕВЕСТА: Невеста танцуваше со сабја во рацете

  • April 11, 2018
  • Коментари

Џамаик Џамал е фотограф кој живее и работи во северна Германија. За време на прославата на својата венчавка имало голем број граѓани од турската заедница во неговиот град, па тој и неговата избраничка одлучиле да ги спојат модерните обичаи на венчавање со нивните традиционални обичаи. Тоа што секако привлече внимание е нивниот танц со меч.

Овој танц е познат на Блискиот Исток и го практикуваат голем број народи независно од потеклото и религиското определување. Сепак, од сите присутни, невестата е најмногу го привлече вниманието.

Претходно «
Следно »