АСАНЖ ГО РАЗОБЛИЧУВА СОРОС И УСАИД: Двете фондации финансираат „корисни идиоти“ во медиумите со цел дискредитација!

  • January 10, 2017

Основачот на организацијата која обелоденува разузнавачки информации и документи „Викиликс“, Џулијан Асанж тврди дека Сорос и УСАИД ги финансирале мејнстрим медиумите со цел промовирање на скандалот со Панамските документи како дел од поширока негативна пропаганда против Русија и сите останати лидери низ светот кои не се согласуваат со политиките на Западот, односно САД
asange
За време на сесијата „прашања и одговори“ на Редит пренесувано во живо на видео платформата Твитч, уредникот на Викиликс објаснил дека скандалот со Панамските документи е местенка со цел да се искористат што поквалитетно „секојдневните идиоти во владеачката новинарска елита“.

Приказната за Путин беше „промовирана како главна сторија“ наместо да се фокусира на Западните фигури кои беа имплицирани со скандалот, а Асанж го спомена и Дејвид Камерун како еден од оние вмешани во скандалот, во обид финансиран од УСАИД.

Асанж во детали го разобличува и обидт на организациите финансирани од Сорос и УСАИД со седиште во Мериленд, САД за дискредитирање на Путин во лажни стории за организиран кримиал и корупција, фокусирајќи се ексклузивно на негативни стории за Русија и Советските републики.

Не само против Путин, УСАИД и Сорос спонзориале и невладини организации низ светот со цел насилна промена на легално избрани власти преку искористување на разни структури затскриени зад параванот на НВО, а всушност дел од безбедносните и политички структури во поединечни земји.

Таков беше и проектот во Македонија.

Претходно «
Следно »