АСАФ АДЕМИ БЕСЕН: Дека е примена на работа требаше да се направи хајка против сестра ми?! Ова е скандал!

  • February 10, 2019
  • Коментари

Министерот за култура, Асаф Адеми, чија сестра Хидаете Алили од неодамна е вработена на работно место во АД ЕЛЕМ за 24 Вести изјави дека таа долго време чекала на нејзиното вработување.

Не гледа непотизам, а го оценува како скандал известувањето на новинарите за вработувања на функционерите во државни институции.

Знаев дека е примена, дека аплицирала на многу конкурси, но не ја примија. Дека е примена на работа требаше да се направи хајка? Ова е скандал, да се најде поврзаност и да се креира скандал, изјави министерот за 24 Вести преку скајп врската.

Претходно «
Следно »