October 19, 2021, 4:09 pm

Астероид вечерва се приближува кон 3емјата со брзина 27 пати поголема од брзината на звукот

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Астероид со димензии 300 на 130 метри вечерва се приближува до Земјата со брзина поголема од 27 пати од брзината на звукот.
Астероидот, наречен 2021 NY1, ќе помине на безбедно растојание од Земјата, тврди НАСА, но тој е класифициран како објект што се приближува koн нашата планета.
Според НАСА, астероидот ќе помине на растојание од 1,5 милиони километри од Земјата, што е четири пати поголемо растојание отколку помеѓу нашата планета и Месечината.
Астероидот 2021 NY1 е карпест и се движи со брзина од околу 33.800 километри на час, што е близу 27 пати побрзо од звукот, пишува Live Science.

Latest News

(Видео) Џони Деп на прием кај српскиот претседател Вучиќ

Холивудскиот актер Џони Деп е во посета на Србија. Заедно сосрпскиот актер Милош Биковиќ, Деп беше на прием кај...

More Articles Like This