АЏИЕВ ГО НАПУШТИ СЈО ПО ЕДЕН ЧАС РАСПИТ: Екс лустраторот Томе Аџиев на распит во СЈО

  • October 15, 2018

Томе Аџиев, претседателот на Комисијата за лустрација, во моментот ги напушти просториите на СЈО, каде што беше повикан на распит за случајот „Моќник”, каде што е еден од осомничените.

Аџиев во СЈО се задржа повеќе од еден час, но не сакаше да открие за што точно разговарал со обвинителите, а од новинарите побара и да не го фотографираат и да го снимаат. Тој е осомничен за нарачена лустрација на судија од Кичево, кој откако беше лустриран беше и разрешен.

Лустрацијата според СЈО ја нарачал пратеникот Антонио Милошоски, кој исто така е еден од 13-те осомничени, заедно со неговиот татко.

Претходно «
Следно »