БАЛКАНОТ ВО ПАНИКА: Се појави билка убиец, само ако ја допрете може да умрете

  • April 7, 2017
  • Коментари

Опасна билка наречена гигантски свински коров се појави во Хрватска и Босна и Херцеговина, а забележана е и во Словенија. Ако кожата дојде во допир со неа, треба да се измие, да се заштити од сонце неколку дена и да се мие само со ладна вода. Нема место за паника ако знаете како билката изгледа.

2343243423434-12050-678x365-640x345

Ова растение може да биде големо и до 2-5 метри, а има убави бели цветови. Ако допре до окото, веднаш може да ослепите и нема лечење. На почеток ако се допрете, кожата станува црвена. Почнува да чеша и пече, па и да боли. За 48 часа се создаваат изгореници.

Потоа се формираат црни рани кои можат да траат и година. Од оваа билка во Германија имаат починато 16.000 лица.

Претходно «
Следно »