БАНКАРИ ИСФPЛИЈА ДЕДО НА УЛИЦА: Полицаецот направи нешто што ги остави сите без зборови

  • February 23, 2019

Банкари, наместо да услужат 92-годишен старец, кој бил лојален клиент на банката со години, одлучиле да го исфpлат од банката и како сол на pаната – му повикале полиција да дојде и да го уапcи!

Но, кога полицаецот дошол на местото на настанот, тој погледнал од сосема поинаков агол од она што го виделе дрcките банкари. Тој видел еден постар човек, кој има потреба, па затоа го сторил она за што положил заклетва, и му помогнал на постариот да изврши важна трансакција.

Полицискиот службеник Роберт Џосет го ислушал 92-годишниот, кој само сакал да земе дел од парите на неговата сметка. Тие не сакале да го услужат, иако тој бил лојален клиент со години, бидејќи истекол рокот на неговата лична.

Тогаш полицаецот одлучил да ја направи вистинската работа и го однел во Службата за возачка дозвола и лична карта за да извади нова. Потоа побрзале кон банката пред да се затвори

Овој пат, 92-годишниот влегол во банката со полициска придружба. Полицаецот сакаше да биде сигурен дека ќе го третира со почит, па затоа не го остави додека не ги доби парите.

Претходно «
Следно »