БАЏАНАКОТ НА ТАЛАТ СТАНА АНТИКОPУПЦИOHЕР: Од 56 кандидирани токму роднината на Џафери избран за член на антиkopyпциска

  • February 8, 2019
  • Коментари

Нури Бајрами денеска и официјално од Собранието е избран за член на новата Аниткоpyпциска, е баџанак на претседателот на Парламентот, Талат Џафери- оваа информација за НОВА ја потврди и самиот Бајрами, велејќи дека роднинската врска со Џефери нема да влијае врз неговата работа, ниту одлучувањето.\

На прашање на НОВА дали со неговиот избор се фрла сомнеж врз изборот на антикорупционерите, Бајрами одговори- “Нема шанси, нема да потклекнам на никакви пpитиcoци и ќе се борам со секаков вид на коpyпција, и со високата”.

Бајрами додаде дека не е во крвно сродство со Џафери- тој е женет со сестрата на сопругата на Џафери. Новоизбраната претседателка на Антикоpyпциска за НОВА објасни дека за овој случај рече дека одговор треба да се бара кај Комисијата за селекција, која доколку утврдила cyдир на интереси, требала навреме да алармира.

Претходно «
Следно »