БАЏАНАК НЕ БИЛ РОДНИНА: Дескоска го оправдува непотизмот при селекцијата на баџанок на Џафери за член на Антиkopyциска

  • February 11, 2019
  • Коментари

Министерката за правда Рената Дескоска смета дека нема ништо спорно што баџанакот на претседателот на Собранието Талат Џафери е избран за член на Антикopyпциската комисија.

Тоа не се ограничувања, тоа е како се мери родбинство а тука не се опфаќа овој степен ако се гледа правно.Нема формално прекршување на законот, постапката беше законита-објаснува министерката.

Претходно «
Следно »