БЕЗБЕДНОСНИТЕ СЛУЖБИ ВО САД ГО ПОДИГНАА НИВОТО НА СПРЕМНОСТ: Се очекува „сајбер напад“ од Русија – експертите сметаат дека е тактика на заплашување!

  • November 9, 2016
  • Коментари

Сајбер центрите во Департманот за внатрешна безбедност, Департманот за Правда, ФБИ, ЦИА и Пентагон се подготвуваат за како што велат 1 во 3 шанса за сајбер напад од страна на Русија со цел да се наруши изборниот процес во САД
napad
Во меѓувреме, владини претставници од САД велат дека спремаат масовен котнра-напад доколку Русија започне со било каква интернет офанзива во САД.

Американските експерти сметаат дека се работи за обична тактика за заплашување на гласачите кои се помасовно својата поддршка ја даваат на Републиканскиот кандидат Доналд Трамп. Според нив ова е добро пресметана тактика која админстрацијата на Обама ја спремала во состојба на криза и опасност од пораз на Клинтон.

Претходно «
Следно »