БЕЗВИЗЕН PЕЖИМ МЕЃУ РУСИЈА И ЈАПОНИЈА: Русија побара уkинување на визите за туристички и службени патувања!

  • May 31, 2019

Шефот на руската дипломатија, Сергер Лавров, на прес конференција изјави дека Русија предложила да се уkинат визите меѓу Русија и Кина за туристички и службените патувања.

Предлогот бил разгледан за време на посетата на Лавров на Јапонија.

Лавров изјави дека разговорите по тоа прашање ќе продолжат, пред се бидејќи се очекува протокот на луѓе меѓу двете земји да достигне бројка од 400 000 лица годишно.

Рускиот министер е во посета на Јапонија заедно со министерот за одбрана Сергеј Шojгу.

Претходно «
Следно »