БЕЗИМЕНИ БАНКАРСКИ КАРТИЧКИ КАЈ МИГРАНТИТЕ: ЕУ и УНХЦР им делат банкарски картички за вадење готовина на мигрантите!?

  • November 1, 2018
  • Коментари

Безимени банкарски картички се појавија меѓу мигрантите кои транзитираат на Балканот, а од кои имаат можност да вадат готовина банкоматите во цела Европа


На картичките се наоѓаат амблеми на Европската Унија и УНХЦР, со што овие две организации се повикуваат како донатори на парите кои се наоѓаат на банкарските картички.

Многумина на социјалните мрежи ја изразија својата загриженост, за тоа дека на Балканот се финансираат мигранти од блискиот исток со буџетски средства на граѓаните на ЕУ.

Претходно «
Следно »